Suomi nauruun: Sairaalaklovnit kouluttavat!

 


Suomi nauruun -osiossa jaamme Sairaalaklovnien vinkkejä ja työkaluja iloisempaan arkeen ja työhön.

Sairaalaklovnit kouluttavat – mistä on kyse?

Sairaalaklovnien tietotaito työelämän hyödyksi


Sairaalaklovnit ovat toimineet jo 20 vuotta leikin, vuorovaikutuksen, ilon ja hyvinvoinnin asiantuntijoina lastenklinikoilla. Nyt on tullut aika tuoda klovnitohtoreiden tietotaito sairaalan seinien ulkopuolelle, työtiimien ja yhteisöjen hyödynnettäväksi!

Klovnitohtoreiden punanenien takaa löytyvät taiteen ammattilaiset jakavat koulutuksissa oppejaan ja aktivoivat harjoittelemaan konkreettisia taitoja käytännön kautta! Sairaalaklovnien koulutuksissa käsitellään nykyajan ja tulevaisuuden tärkeimpiä työelämätaitoja, ihmistaitoja. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. vuorovaikutus, kohtaaminen, kuuntelutaidot, esiintyminen, luottamus, työhyvinvointi ja ryhmäytyminen – unohtamatta tietenään klovneille ominaista leikkiä ja ilonpitoa!

Koulutukset rakennetaan toiveidenne mukaan 1-8h mittaisiksi. Myös pidemmät kokonaisuudet ovat mahdollisia, räätälöidään yhdessä sopiva koulutus juuri teidän organisaatiollenne. Koulutukset toteutetaan lähtökohtaisesti kasvotusten, kysy myös etätoteutuksista. Oli toteutustapa, sisältö, tai pituus mikä hyvänsä, annamme koulutuksillemme uusien kokemusten vakuuden ja naurutakuun!

Koulutusten teemat

  • Vuorovaikutus ja kohtaaminen työyhteisössä
  • Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
  • Työhyvinvointi ja tiimin yhteispeli
  • Vaikuttava esiintyminen ja heittäytyminen
  • Lapsen ja perheen kohtaaminen
  • Empaattinen ote hoitotyössä

Toteutamme myös räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia, kysy lisää muista teemoista!

Pituudet ja sisällöt

Kaikkia koulutusten teemoja käsitellään iloisen klovnimaisella kulmalla ja täydellä sisällöllä.

30-45min virkistävä klovniseminaari

Sopii keskustelun herättäjäksi ja virkistäväksi osaksi koulutuspäivää tai seminaaria.

1-2h tiiviskoulutus

Tiiviskoulutuksessa käydään teemaa läpi yksinkertaisten harjoitteiden ja purkukeskusteluiden avulla. Sopii esimerkiksi teemaan orientoivana tai uudenlaisen näkökulman avaajana osaksi koulutuspäivää.

4h puolikas koulutuspäivä

Puolikkaassa koulutuspäivässä käydään teemaa läpi yksinkertaisten harjoitteiden ja purkukeskusteluiden avulla. Koulutuspäivän aikana reflektoidaan nousseita havaintoja suhteessa omaan työhön ja toimintamalleihin. Sopii uudenlaisen näkökulman avaajana osaksi koulutuspäiviä tai suuremman teeman toiminnallisena avauksena.

8h kokonainen koulutuspäivä

Kokonaisessa koulutuspäivässä syvennytään teemaan monipuolisesti yksilö-, pari- ja ryhmäharjoitteiden ja purkukeskusteluiden kautta. Koulutuspäivän aikana reflektoidaan nousseita havaintoja suhteessa omaan työhön ja toimintamalleihin. Sopii syvällisempään sukellukseen teemaan sekä täydennys- tai lisäkoulutukseksi ammattilaisille.

Koulutusten hinnat

30-45min virkistävä klovniseminaari – alk. 850 €

1-2h tiiviskoulutus – alk. 1 650 €

4h puolikas koulutuspäivä – alk. 3 000 €

8h kokonainen koulutuspäivä – alk. 4 500 €

Klovniseminaaria lukuun ottamatta hinnat sisältävät yhden kouluttajan. Mikäli paikalle tarvitaan useampi kouluttaja, lisätään hintaan 30 %. Yli 20hlö koulutukset toteutetaan useamman kouluttajan kesken.

Työskenteletkö sairaalassa? Tarjoamme sairaaloille ja hoitohenkilökunnalle koulutuksia madallettuun hintaan. Kysy tarjous!

”Hei kato, pelle!”


Värikkäät ja iloiset Sairaalaklovnit ovat tuttu näky Suomen yliopistollisten sairaaloiden lastenklinikoilla. Klovnitohtorit kohtaavat lapsia ja perheitä, leikkivät, helpottavat potilaiden oloa toimenpiteissä, nauravat ja naurattavat, keventävät hoitohenkilökunnan työtä, rakentavat mielikuvitusmaailmoja vuorovaikutuksessa lasten kanssa, saattavat nukutukseen, vievät ajatuksia muualle tai auttavat käsittelemään hankaliakin asioita, ymmärtävät ja ihastuttavat.

Punanenäisenä tohtorina toimiminen tarkoin kontrolloidussa sairaalaympäristössä vaatii äärimmäistä muuntautumiskykyä, herkkiä tuntosarvia ja erinomaisia sosiaalisia taitoja. On pystyttävä heittäytymään joustavasti tilanteesta toiseen. Yhdessä hetkessä olet riemukkaalla mielikuvitusmatkalla eskarilaisen kanssa, toisessa viemässä lapsen ajatuksia pois tekeillä olevasta toimenpiteestä, ja kolmannessa taas aulatilanteessa kymmenien ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa. Klovnitohtoriemme taidot hioutuvat jatkuvasti sekä osastolla että sen ulkopuolisissa koulutuksissa. Voimme siis ylpeästi toimia sairaalassa alamme ammattilaisina! Nykyisin toimimme myös muistisairaiden kanssa palvelutaloissa ympäri Suomen. Sairaalaklovnityön ikähaarukka on siis toden totta vauvasta vaariin, vastasyntyneistä päälle satavuotiaisiin.

Huom! Tiesitkö, että tilaamalla Sairaalaklovneilta koulutuksen, tuet samalla myös osastoilla tehtävää klovnityötä? Iloisesti kouluttautuessasi lahjoitat siis myös iloa lapsille!

Tilaa koulutuksesi nyt!


Markus Kaustell

Koulutusvastaava, sairaalaklovni
040 1247 105
markus@sairaalaklovnit.fi

Sairaalaklovnien koulutukset


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perheiden tarinat: Eetun ja klovnien ystävyys

Perheiden tarinat: Venlan tarina - Matomoikkauksia jo kuuden vuoden ajan!

Klovnisto tiedottaa: Perheiden palautteita keväältä 2023