Suomi nauruun: Työhyvinvointia lastenpsykiatrian henkilökunnalleSuomi nauruun -osiossa jaamme Sairaalaklovnien vinkkejä ja työkaluja iloisempaan arkeen ja työhön.

Työhyvinvointia lastenpsykiatrian henkilökunnalle

Huhtikuussa Sairaalaklovneihin otettiin yhteyttä Turun lastenpsykiatrian yksiköstä. Heillä oli tarve erilaiseen ja iloiseen yhdessäoloon kasvotusten, erityisesti pitkän etätyöskentelyajan päätteeksi. Yhdessä heidän kanssaan keskusteltiin tarpeista ja toiveista, ja lopulta sovittiin tiiviskoulutuksesta kevään koulutuspäivässä. Eräänä toukokuisena iltapäivänä Turussa sairaalaklovneina toimivat Kaisa ja Markus sitten tupsahtivatkin lastenpsykiatrian koulutuspäiville. 

Osallistujia oli päälle sata, kaikkien lastenpsykiatrian ammattikuntien edustajia sihteereistä ylikääkäreihin. Koulutuksessa käsiteltiin tiiviissä paketissa Sairaalaklovnien näkemyksiä työhyvinvoinnista ja siitä, miten hyvinvointia rakennetaan työyhteisössä. Teemaa käsiteltiin yksinkertaisten harjoitteiden sekä keskustelujen kautta. Osallistujat pääsivät myös kuulemaan, miten nämä taidot näkyvät päivittäisessä sairaalaklovnityössä. Alla tunnelmia koulutuksesta.
Tässä vielä psykoterapeutti Pasi Paukkerin kommentit koulutuksesta:

Toivoimme korona-ajan jälkimaininkeihin, pitkän ja kuluttavan etäajan jälkeen ensimmäiseen kasvotusten tapahtuneeseen lastenpsykiatrian vastuualueen kehittämispäiväämme muun kehittämisen oheen ”erilaista ohjelmaa työhyvinvointi- ja yhteisöllisyysteemoilla”. 

Tuohon tarpeeseen sopivasti tutulla, mutta sopivasti erilaisella mausteella vastasivat upeat sairaalaklovnit, loistavat vuorovaikutuksen asiantuntijat Kaisa Koulu ja Markus Kaustell. Palaute koulutustuokiosta oli kautta linjan kiittävää ja tuon hetkiseen toiveeseemme vastaavaa.

”Olipa mukava nauraa yhdessä”, ”Lisäsi ymmärrystä sairaalaklovnien työstä ja arvostusta heidän ammattitaitoaan kohtaan”. Muun muassa tuollaisia kommentteja Markuksen ja Kaisan lämmin ja mukaansatempaava koulutustuokio kirvoitti osallistujien mielistä. 

- Pasi Paukkeri, psykoterapeutti, Tyksin lastenpsykiatrian työryhmä

Kysy lisää tai tilaa oma koulutuksesi! Ota yhteyttä markus@sairaalaklovnit.fi 

Lisää koulutuksista voi myös käydä lukemassa nettisivuillamme!

Sairaalaklovnit kiertävät sairaaloissa ilahduttamassa pieniä potilaita ja heidän perheitään.

Lahjoita ja tue työtämme! Lataa Sairaalaklovnien oma äppi! Tilaa iloinen uutiskirjeemme (n. 4krt/vuosi)! Lue lisää työstämme täältä!  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perheiden tarinat: Eetun ja klovnien ystävyys

Perheiden tarinat: Venlan tarina - Matomoikkauksia jo kuuden vuoden ajan!

Klovnisto tiedottaa: Perheiden palautteita keväältä 2023