Suomi nauruun: Koulutus-case Orkla - Palautteen antamisen ja vastaanottamisen koulutus

Suomi nauruun -osiossa jaamme Sairaalaklovnien vinkkejä ja työkaluja iloisempaan arkeen ja työhön

Suomi nauruun: Koulutus-case Orkla - Palautteen antamisen ja vastaanottamisen koulutus

Sairaalaklovnit ry tekee yhteistyötä useiden yritysten kanssa. Yksi pitkäaikaisimmista yritysyhteistyökumppaneistamme ja tukijoistamme on Orkla Care Finland ja tarkemmin ottaen monelle aamiaispöydästä tuttu Sana-sol. Mutta mitä yhteistyö yrityksen ja Sairaalaklovnien kanssa sitten on? Yksi yhteistyön muoto ovat Sairaalaklovnien uudet työelämäkoulutukset. Kävimmekin kesällä 2022 kouluttamassa Orklan henkilöstöä palautteen antamisen ja vastaanottamisen saloihin.

Turussa sairaalaklovnitiimin vastuuklovnina toimiva Kaisa Koulu vieraili Orklan henkilöstön koulutuspäiville osallistavan, innostavan ja rennon koulutuksen merkeissä. Koulutus kesti kolme tuntia ja se sisälsi yksinkertaisia vuorovaikutusharjoituksia, aktivoivia keskusteluja sekä roppakaupalla oivalluksia.

"Koulutus oli virkistävän erilainen, osallistava, mukaansatempaava ja ajatuksiaherättävä. Organisaatiolta saatu palaute koulutuksesta oli erittäin positiivista. Suosittelemme lämpöisesti." - Irina Alatalo, HR-manager, Orkla Care Finland

”Mieleenpainuvin oli mieshenkilön kommentti, jossa hän totesi, että palauteharjoitteessa tuli kylmät väreet kun sai kuulla itsestään kauniita asioita” - Marita Hanhineva, Marketing Director, Orkla Care Finland

Koulutuksesta kerättiin lopuksi kattava palaute, ja se on koostettu alle.

Palautetta koulutuksesta

Parasta koulutuksessa oli osallistujien mukaan ehdottomasti yhteinen hauskanpito työyhteisön kanssa sekä keskustelut ja oivallukset. Tärkeäksi koettiin työyhteisön kanssa jonkin muun kuin perustyön tekeminen. Kiitosta koulutuksen sisältö sai myös siitä, että kerrankin luennolla tehtiin jotain muuta kuin istuttiin kuuntelemassa.

Valtaosa osallistujista kiitteli vuolaasti koulutuksen ihanaa, hauskaa ja rentoa tunnelmaa. Harjoitteisiin osallistumisen kynnys oli sopivan matalalla ja ilmapiiri oli positiivinen sekä turvallinen. Kaikki osallistuivat omien resurssiensa mukaan ja mukava tekeminen innosti myös hitaammin lämpiävät osallistujat mukaan.

Lopuksi vielä perinteisemmät numeroarvioinnit Orklan henkilöstöltä:

  • Koulutuksessa oli sopiva tasapaino asiasisältöä ja hauskaa yhdessä tekemistä: 4,5/5
  • Sain koulutuksesta uusia työkaluja tai näkökulmia hyödynnettäväksi omaan työhöni: 4/5 
  • Suosittelisin Sairaalaklovnien koulutuksia työyhteisöille: 4,5/5

Haluatko tilata Sairaalaklovnien hyvinvointikoulutuksen? Tarjoamme monenlaisia koulutuksia tiimeille ja organisaatioille kautta maan. Lue lisää kotisivuiltamme!


Tilaa sairaalaklovnien koulutus! Osta aineettomia lahjoja klovnipuodista!Lahjoita lapsille ILOA!


Pieni ILO on ISO asia!

Sairaalaklovnit kiertävät sairaaloissa ilahduttamassa pieniä potilaita ja heidän perheitään.


Lahjoita ja tue työtämme! Lataa Sairaalaklovnien oma äppi!

Tilaa iloinen uutiskirjeemme (n. 4krt/vuosi)! Lue lisää työstämme täältä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perheiden tarinat: Eetun ja klovnien ystävyys

Perheiden tarinat: Venlan tarina - Matomoikkauksia jo kuuden vuoden ajan!

Klovnisto tiedottaa: Perheiden palautteita keväältä 2023