Klovnisto tiedottaa: Sairaalaklovnitoiminta sai parhaimmat mahdolliset arvosanat THL:n HYTE-toimintamallien arvioinnissa

 

Tohtorit Kikka Kuusi ja Tolly von Tomera Mikkelissä työn touhussa.   Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia, Mikkelin kulttuurin unelmavuosi 2022
Tohtorit Kikka Kuusi ja Tolly von Tomera Mikkelissä työn touhussa.  

Klovnisto tiedottaa: Sairaalaklovnitoiminta sai THL:n HYTE-toimintamallien arvioinnista 5 tähteä

Sairaalaklovnit ry:n sairaalaklovnitoiminta on saanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Hyvinvointia ja terveyttä edistävien (HYTE)-toimintamallien arvioinnissa erinomaisen arvosanan. Sairaalaklovneria on arvion mukaan erinomaista lapsilähtöistä ja vaikuttavaa toimintaa, jolla tuetaan lapsia ja perheitä kuormittavissa tilanteissa. Valtakunnallista klovnityötä toteutetaan läheisessä yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa. Sairaalaklovnit ovat arvioinnin mukaan osa lapsen hyvää ja laadukasta sairaalahoitoa. 

THL:n HYTE-toimintamallien arviointi on tiedolla johtamisen palvelu ihmisten ja elinympäristön hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi, sekä eriarvoisuuden vähentämiseksi. HYTE-toimintamallien arvioinnin projektipäällikkö Marika Kylänen toteaa Sairaalaklovnien olevan loistava esimerkki HYTE-toimintamallista, jonka vaikuttavuudesta on kertynyt vahvaa näyttöön perustuvaa tietoa Suomesta ja eri puolilta maailmaa.

Sairaalaklovnit ry:n toiminnanjohtaja Kari Jagt korostaa läheisen yhteistyön merkitystä sekä yliopistosairaaloiden johdon että hoitohenkilökunnan kanssa, minkä ansiosta suomalainen sairaalaklovnitoiminta on voinut kehittyä. ”Työmme vaikuttavuus ja merkitys osana lapsen hyvää sairaalahoitoa on nyt todennettu myös THL:n toimesta, mikä on tulevaisuuden sairaalaklovnitoimintaa ja sen kaipaamaa turvattua rahoitusta suunniteltaessa meille erittäin merkittävä asia,” Jagt jatkaa.  

Vuonna 2001 perustettu Sairaalaklovnit ry mahdollistaa ammattimaisen ja säännöllisen klovnitoiminnan kaikissa yliopistollisissa ja useissa keskussairaaloissa. Lapsen sairastuminen ja sairaalassa olo on perheelle kuormittava tilanne. Sairaalaklovnit ovat lapsen tukena tuottaen iloa tilanteissa, joihin liittyy kuormittavia tekijöitä. Tavoitteena on vaikuttaa lapsen ja perheen sairaalakokemukseen ja siitä jäävään muistoon: luoda myönteistä potilaskokemusta, edistää sairaalaviihtyvyyttä ja tarjota psykososiaalista tukea. 

Lisätietoa arvioinnin tuloksista löytyy Sairaalaklovnien arviointiraportista, joka on julkaistu THL:n HYTE-toimintamalli-julkaisusarjassa.

Sairaalaklovnitoimintaa lapsipotilaille-arviointiraportti: https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023022728801


Haluatko kertoa oman klovnimuistosi? Voit tehdä sen nettisivuillamme!Sairaalaklovnit kiertävät sairaaloissa ilahduttamassa pieniä potilaita ja heidän perheitään.


Lahjoita ja tue työtämme! Lataa Sairaalaklovnien oma äppi! Tilaa iloinen uutiskirjeemme (n. 4krt/vuosi)! Lue lisää työstämme täältä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perheiden tarinat: Eetun ja klovnien ystävyys

Klovnisto tiedottaa: Palautetta hoitohenkilökunnalta vuodelta 2023!

Klovnisto tiedottaa: Perheiden palautetta vuodelta 2023!