Klovnisto tiedottaa: Perheiden palautetta vuodelta 2023!

 

Klovnisto tiedottaa: Perheiden palautetta vuodelta 2023!

Sairaalaklovnit kiersivät ahkerasti Suomen lastenklinikoilla ja kohtasimme yhteensä 51 834 lasta, nuorta ja perheenjäsentä! Nämä perheet antoivat klovneille arvosanaksi keskimäärin 4,9/5 tähteä, VAU! Klovnien kanssa naurettiin, rauhoituttiin, leikittiin, unelmoitiin, liikututtiin, hämmästyttiin, riehaannuttiin ja uinahdettiin.

Tässä palautetta sairaalaklovneista suoraan perheiltä itseltään:

"Ihana klovni piristi meidän 11 v lapsen skopiapäivää. Lapsi pelkäsi nukutusta. Odotushuoneessa klovnin jutut lapselle ja vanhemmille oli tosi hauskoja ja oli liikuttavaa kun klovni tuli mukaan toimenpidehuoneeseen piristämään, kunnes lapsi vaipui anestesiaan. Toinen klovni oli heräämössä ilahduttamassa ja hänkin oli hauska ja toi lapselle terveiset."

"Monet kerrat klovnit ovat ilahduttaneet vierailulla huoneessa sekä auttaneet toimenpiteen aikana, kun toimenpide ei ole onnistunut kerralla eikä toisella. Klovnit ovat tuoneet iloa raskaaseen sairaalajaksoon ja vieneet hetkeksi ajatukset muualle, mikä on ollut erittäin hyvä asia."

"Olemme olleet sairaalassa paljon kuopuksen kanssa. Kun hän oli vielä vauva, eikä vielä juuri pelleistä perustanut, klovnit musisoivat ja vilkuttelivat hänelle. Siitä tuli hyvä mieli äidille, kun päivät lasten teho-osastolla olivat pitkiä ja raskaita. "

"Sairaalaklovni piristi suuresti meidän kohta 4v täyttävän Iisan leikkauspäivää. Alusta asti aulassa odotellessa Iisa oli onnellinen klovnin kohtaamisesta ja leikeistä. Isoin helpotus isälle oli leikkaus-salissa klovnin läsnäolo, koska tämä piristi valmisteluissa olevaa Iisaa suuresti. Iisan lähes ensimmäinen kysymys heräämössä oli ”missä se pelle on”. Kiitos tästä lämpimästä kokemuksesta."

"Sairaalaklovnit vähensivät sekä pikku potilaan että saattajan vastaanotolle menon jännitystä. Lapsi pääsi kivasti mukaan klovnien touhuun ja jännitys katosi.""Ennätettiin kahdesti nähdä klovni ennen kuin siirryttiin nukutukseen. Yhteisessä odotussalissa ja erillisessä odotushuoneessa. Kiitos ihanasta, hauskasta, välittävästä kohtaamisesta. Äitinä itkin ilosta, niin kaunista oli toiveunen suunnittelu Lotalla ja klovnilla. Jännitys unohtui lapsella siinä. Arvokasta työtä teette."

"Klovnit olivat juuri paikan päällä kun oli aika ottaa esilääkitys. He saivat tytön rohkaistumaan ja ottamaan lääkkeen heidän toiminnallaan.  Ihan super hienoa työtä tekevät. ISO kiitos heille ❤️"

"Lapsemme (ja meidän vanhempien) mieli järkkyi kovasti diabetes 1 diagnoosista ja tiedosta, että lapsi joutuu jäämään sairaalaan. Ihanat sairaalaklovnit tulivat huoneeseen hauskuuttamaan heti seuraavana päivänä ”maailman parhaalla” possunheittopelillään ja hetkeksi kaikki ikävät asiat unohtuivat mielestä. On ihanaa, että kaikista ikävistä toimenpiteistä huolimatta on lapselle sairaalassaoloajasta jäänyt päällimmäisenä mieleen iloinen muisto sairaalaklovneista!"

"Sekä lapset että aikuiset saivat hetkeksi irtaantua arjesta ja nauraa yhdessä. Sairaalaympäristö tuli lapsille helpommin lähestyttäväksi. Siellä äidin oleminen ei pelota niin paljoa kun mukana on klovnit"

"Klovnien vierailu katkaisi ja piristi odotuksen täyttämää päivää. Varsinkin kun olin yksin huoneessa. Alun ihmettelyn jälkeen oli kivaa heittäytyä klovnien kanssa hassuttelemaan ja hulluttelemaan."

"Sairaalaklovni mm. Tuli mukaan nukutukseen ja sai ihanasti lapsen keskittymisen hetkeksi muualle kaikesta jännittävästä esivalmistelutyöstä ja huomasin että en itsekään jännittänyt niin paljoa."

"Esikoisella on ikävät muistot sairaalasta osastolla olon jälkeen. Tänään piti käydä äidinmaitokeskuksessa ja jäimme esikoisen ja vauvan kanssa odottamaan äitiä. Sairaalaklovnin kohtaaminen kevensi tunnelmaa ja piristi. Saippuakuplille nauraminen ja niiden puhaltaminen loivat esikoiselle mukavia muistijälkiä sairaalasta. Kiitos klovni! ❤️"

"Jännitys ja pelko unohtui lapselta ennen leikkausta odotushuoneessa. Kyynel silmissä kiitän tästä klovnitoiminnasta - aivan mahtavaa, että olette täällä! Tämä oli todella tärkeä osa meidän päivää."

"Haluan lähettää erityiskiitokseni sairaalaklovnille käydessämme toimenpiteessä 4-vuotiaan lapseni kanssa Uudessa lastensairaalassa. Poika sai ajatuksia muualle ja sai nauraa vaikka häntä pelotti hurjasti tuleva. Klovni saattoi meidät toimenpidehuoneeseen saakka ja oli myös läsnä nukutukseen saakka, hän poistui salista yhdessä äidin kanssa myös. Tämä rauhoitti ja ilahdutti suuresti äitiä. Lämmitti niin kovin mieltä ja sydäntä, että vieläkin mietin asiaa hymyssä suin."

"Muutaman päivän TYKS reissua piristi klovnien kanssa tapahtunut lyhyt tuokio. Sitä on muisteltu kotonakin! Klovnit tarttui näppärästi pieniin täkyihin ja vitsailu pysyi koko ajan helposti hyvän maun rajoissa, lapsi ei saanut juuri sanaa suustaan, mutta silti hänelläkin kuulemma oli hauskaa."

"Paljon sairaalakäyntejä kokeneena käynnit välillä väsyttävät, mutta kuin tilauksesta sairaalaklovni on sattunut paikalle pari kertaa juuri oikeaan aikaan. Pikkuinen piristyi ja jaksoi toimenpiteet hienosti loppuun! Tulipa hänestä myös apuklovni ja tapaamiset jäävät hyvinä muistoina mieleen."

"Yksinhuoltaja äidille ja lapselle lapsen sairauden alkuvaiheissa ja toimenpiteitteen saattamisessa todella iso apu, kyllä helpotti oloa ja lapsen mielen sai paremmaksi ja ajatukset muualle. Kiitos."

"Mieli oli maassa leikkauksen jälkeisistä kivuista, klovni tuli hyvällä hetkellä ja sai ensimmäiset naurut ilmoille, kiitos!"

"Äitin jännityskin lähti pois kun klovni astu Oulun päiväsairaalaan höpöttämään lapsen kanssa eikä pellellä ollut kiirettä mihinkään ❤️ihan valtava iso kiitos❤️"

"Meidän perhe ei ole varsinaisesti kohdannut sairaalaklovnia, mutta meille oli iso apu YouTubesta löytämästämme videosta, jossa kerrotaan, mitä tapahtuu toimenpidepäivänä TAYSissa (”Tervetuloa toimenpiteeseen Taysinlastenkirugiaan”). Lapsemme (8 v) oli menossa pieneen päiväkirurgiseen käsioperaatioon EKKS:ssa, ja pelkäsi toimenpidettä aivan valtavasti. Video katsottiin monen monta kertaa leikkausta edeltävinä viikkoina, ja pikkuhiljaa lähes lamauttava pelko muuttui jokseenkin siedettäväksi jännitykseksi. Leikkaus sujui erinomaisesti, ja toipuminenkin oli ongelmatonta. Kiitos, kun helpotitte herkän pienen ihmisen kokemusta uudesta ja pelottavasta tilanteesta! ❤️"

"Palliatiivinen osasto.  Oli todella piristävä tilanne surun keskellä. Sairaalaklovnit huomioivat hyvin jokaisen henkilön perheessä. Lapset saivat mukavan kokemuksen sairaalassa käymisestä. Hauskuuttivat hyvin koko porukkaa, jopa potilasta. Näkyi hymyä vaikka on muuten ollut melankolinen."

"Lapseni tapasi sairaalaklovneja Uudenlastensairaalan Taika-osastolla, kun olimme sytostaattihoidoilla. Sairaalaklovnien tapaaminen piristi lapsen mielialaa todella paljon, kun muuten elettiin eristyksissä. Lapsi tapasi myös sairaalaklovnit kolme kertaa etävastaanoton kautta ja se vasta lapsesta hauskaa olikin, kun hän pystyi esittelemään omia leluja klovneille. 😍"

"Sairaalaklovni helpotti lapsen jännitystä ennen nukutusta ja toimenpidettä ja rentoutti tunnelmaa paljon ihanalla huumorilla. Suuri kiitos siitä!"

"Pelle sai pojan (13- v) nauramaan, vaikka poika ei kovin vastaanottavalta vaikuttanut aluksi. Pojan oma kommentti oli, että se "sai nauramaan silloin, kun olin ihan masentunut." Myös mies kertoi, että pelle oli hauska ja osaava. Sai pojan nauramaan, vaikka lähtötilanteessa poika ei vaikuttanut kovin vastaanottavaiselle."

"Ilon ja valon tuominen sinne missä on pimeää ja pelottaa on äärimmäisen tärkeää. Hoitohenkilokunta tekee työtä omalta osaltaan mutta klovneista on taikaa. Nauru ja leikkimielisyys keventää pienen ja ison mieltä."

Ilahduitko? Lahjoita iloa sairaalassa oleville lapsille:Sairaalaklovnit kiertävät sairaaloissa ilahduttamassa pieniä potilaita ja heidän perheitään.


Lahjoita ja tue työtämme! Lataa Sairaalaklovnien oma äppi!

Tilaa iloinen uutiskirjeemme (n. 4krt/vuosi)! Lue lisää työstämme täältä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perheiden tarinat: Eetun ja klovnien ystävyys

Perheiden tarinat: Venlan tarina - Matomoikkauksia jo kuuden vuoden ajan!

Perheiden tarinat: Vilin elämä tässä ja nyt